Plictiseala la job poate fi utilă. Uite cum!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Plictiseala la job poate fi utilă. Uite cum!

Se-ntâmplă din când în când să te mai și plictisești la job? Spune-i șefului să nu se preocupe, studiile au arătat că acesea plictiseala poate fi utilă și te poate ajuta să găsești soluții chiar eficiente.

Potrivit unor cercetări recente, plictiseala la job sporește creativitatea. Explicația ar fi că plictiseala „forțează” creierul să-și găsească propria sursă de entertainment, lăsând mintea să se specializeze în rezolvarea problemelor și găsirea de soluții eficiente.

Un alt beneficiu al timpului în care nu facem nimic și visăm cu ochii deschiși este că în astfel de momente se accentuează anumite conexiuni între diferite părți ale creierului.

Astea-s beneficiile, însă, ca orice lucru, și plictiseala are părțile sale ascunse, mai puține bune. Astfel, atunci când sunt plictisiți și apatici, oamenii au tendința să mănânce nesănătos și să se antreneze mai puțin.

Mai mult decât atât, aceștia se pot confrunta cu o durată de viață mai scurtă. Deci plictiseala constantă nu e deloc bună. Ca aceasta să fie benefică, este recomandat că ea să apară „intenționat”. Adică să-ți propui să te plictisești. Doar așa poate da roade.

Ce înseamnă mai exact această plictiseală intenționată? Se referă efectiv la acea pauză pe care ți-o iei special ca să-ți limpezești mintea și gândurile. Pașii sunt următorii: te gândești la o problemă, după care iei o pauză în care să lași mintea să zburde în diverse locuri, fără să o restricționezi, și, brusc, este foarte probabil ca mintea ta buclucașă să vină cu o soluție creativă la o problemă mai veche.
Te-ar mai putea interesa: