Pisner – berea pe bază de urină umană. Ai încerca-o?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Pisner – berea pe bază de urină umană. Ai încerca-o?

Pisner este o bere realizată de fabrica daneză de bere Norrebo Bryghus, iar unul dintre elementele componente este urina umană. Cum vine asta? Descoperă în cele ce urmează!

Numele berii – Pisner – este unul sugestiv, astfel că aceasta se deosebește de restul berilor prin faptul că terenurile de malț de orz nu sunt fertilizate prin mijloacele des întâlnite, ci utilizând urină umană.

Astfel, în anul 2015, producătorii au colectat 13.200 galoane (circa 50.000 de litri) de urină umană, în cadrul festivalului de muzică roskilde din Danemarca. Urina astfel procurată a fost utilizată pentru a fertiliza terenurile de malț de orz. Rezultatul final? Berea Pisner!

Cu privire la acest produs, managerul fabricii producătoare a declarat: „Motivul pentru care am creat berea Pisner este că în urmă cu 4 ani, noi am transformat fabrica într-una cu profil organic, astfel că toate tipurile de bere pe care le producem în prezent sunt organice. Astfel, ne-am gândit că ar fi o idee extraordinară să producem și o bere reciclabilă.”

O aspect funny cu privire la momentul în care producătorii au dezvăluit ideea lor este că au existat numeroase persoane care s-au gândit că Pisner se va obține de fapt prin punerea urinei direct în bere. Acest gând i-a amuzat copios pe producători, dezvăluind că intențiile lor cu privire la utilizarea urinei erau bine stabilite, încă de la început.

Berea astfel obținută a fost prima încercare a Consiliului Agriculturii și Alimentelor cu privire la ceea ce aceștia numesc „bereciclare”. De asemenea, Consiliului Agriculturii și Alimentelor din Danemarca consideră că acest tip de bere ar putea fi o opțiune pe placul hipsterilor. În prezent, aproximativ 60.000 de sticle de bere Pisner au fost îmbuteliate.
Te-ar mai putea interesa: