Persoanele implicate într-o relație, predispuse luării în greutate

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Persoanele implicate într-o relație, predispuse luării în greutate

Deși implicarea într-o relație ne oferă numeroase beneficii, aceasta are și dezavantajele sale. Potrivit unui studiu recent, persoanele care sunt implicate într-o relație amoroasă, sunt mai predispuse să câștige în greutate decât cele singure.

Cercetătorii de la Universitatea Central Queensland din Australia au evaluat mai mult de 15.000 de adulți, dintre care circa trei sferturi se găseau într-o relație, pentru a determina dacă acest status al unei persoane poate afecta capacitatea de a duce un stil de viață sănătos.

Vârsta medie a participanților a fost de 52 de ani și a existat o distribuire uniformă de gen.

Cercetatorii au colectat date din cadrul unor chestionare anuale care au fost realizate pe parcursul a nouă ani, între 2005 și 2014.

Echipa, condusă de Stephanie Schoeppe, a descoperit că oamenii aflați într-o relație aveau tendința de a urma un stil de viață mai sănătos. Cuplurile au prezentat tendința de a consuma o cantitate mai mare de fructe și legume, evitând tutunul, consumul în exces de alcool sau de alimente fast-food.

Cu toate acestea, în mod surprinzător, indicii de masă corporală erau mai mari decât în cazul persoanelor singure.

Schoeppe a emis ipoteza că acest lucru poate fi rezultatul unui mix de factori, cum ar fi scăderea gradului de presiune pentru a arăta bine și experiența de a fi părinte. „Când persoanele nu au nevoie să arate atractiv și fit pentru a atrage partenerul, se pot simți mai confortabil în a manca mai mult sau a consuma mai multe alimente bogate în grăsimi și zahăr”, a declarat ea pentru New Scientist.

În plus, părinții pot fi tentați să mănânce resturile alimentare ale copiilor și diferite gustări, ceea ce promovează riscul luării în greutate.

În mod similar, persoanele proaspăt căsătorite au tendința de a lua în greutate, ca urmare a acestei schimbări. Potrivit unui studiu publicat de Universitatea din Glasgow, persoanele proaspăt căsătorite câștigă în medie între1.8 – 2.2 kilograme, în primul an de căsnicie, informează The Independent.
Te-ar mai putea interesa: