Perioada pentru obținerea autorizației de incendiu a fost prelungită

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Perioada pentru obținerea autorizației de incendiu a fost prelungită

Inițial, orice local trebuia să-și procure o autorizație de incendiu până la 30 iunie anul acesta. Ultimele informații cu privire la acest subiect dezvăluie că parlamentarii au decis prelungirea acestei perioade până la sfârșitul anului în curs.

Între timp, toate localurile din țară aflate în această postură, dar și numeroase instituții publice sunt libere să funcționeze pe „propria răspundere”, fără necesitatea de a dispune de o autorizație de incendiu.

Pe lângă această perioadă destul de permisivă, Parlamentul mai oferă și alte vești bune pentru localuri. Astfel, deputații au adoptat, recent, cu amendamente, OUG 17/2016, prorogând până la data de 30 septembrie termenul până la care se poate obţine autorizaţia de securitate la incendiu.

Potrivit adevărul.ro, aleşii au stabilit că cei care au depus până la data de 30 septembrie 2017 documentaţia pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu sau au proiecte în avizare pentru finanţare, sunt exceptaţi de la aplicarea amenzilor. Așa cum am spus, în forma iniţială, termenul pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu se proroga până la data de 30 iunie 2017. Proiectul de lege a fost aprobat cu 269 de voturi „pentru” şi 2 abţineri.

Măsurile luate de IGSU facilitează obținerea autorizației

Pompierii au luat diverse măsuri care să faciliteze obținerea autorizației de incendiu. Astfel, măsurile luate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență vizează reducerea documentaţiei tehnice necesare la avizare, eliminarea obligativității raportului de expertiză tehnică – din cauza căruia erau cele mai mari întârzieri, introducerea sistemului electronic de solicitare a autorizaţiei de securitate la incendiu.

Paradoxal, parlamentarii au amânat data limită de obținere a autorizației de incendiu. În fond și la urma urmei, de ce să nu mai tragem și noi puțin de timp, dacă merge și așa…