Pălinca românească ce a furat mințile europenilor

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Pălinca românească ce a furat mințile europenilor.

Pălinca românească, indiferent de sortiment, este la mare căutare printre europeni, astfel că, unii dintre aceștia sunt în stare să ofere chiar și 2000 de euro pentru un litru, informează businessmagazin.ro.

Totuși, în topul preferințelor rămâne pălinca de prune.

Savuroasa pălincă este „opera” familiei Zetea din Satu Mare, Medieșu Aurit. Aceasta duce mai departe tradiția preparării celei mai bune pălinci de peste 100 de ani. Astfel, o sticlă de colecție din această licoare magică poate ajunge și la 2000 de euro, ambalajul conținând fire de aur: „E chiar din cireşe amare care se vinde chiar şi la preţuri considerate exorbitante. În momentul de faţă se vinde la peste 2000 euro pe litru.”, a declarat Silviu Zetea, producător, citat de gazetaromaneasca.com, potrivit sursei menționate.

Din Satu Mare, palinca ajunge în toată Europa şi bate chiar şi celebrul calvados franţuzesc. Laurenţiu Tibru, patron magazin Austria: “Cumpără din toată Germania şi din toată Austria şi prin magazinul nostru online. O sticlă se vinde şi cu 20 de euro.” Preţurile pornesc în străinătate de la 20 de euro şi pot să ajungă până la 2 mii de euro.

Pentru mai multe informații despre produse sau istoria acestei băuturi alcoolice, puteți vizita site-ul oficial www.zetea.ro.
Te-ar mai putea interesa: