La Mulți Ani Cher! Povestea unei legende

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

La Mulţi Ani, Cher! Povestea unui legende

Astăzi o sărbătorim pe celebra cântăreaţă Cher, care împlineşte 70 de ani! Născută pe 20 mai 1946, pe numele ei real Cherilyn Sarkisian LaPiere, a devenit cunoscută în 1965 ca membră a duo-ului pop/rock Sonny & Cher. Ulterior, a mers pe calea solo, devenind o adevărată stea de televiziune în anii ’70 și o vedetă de cinema în anii ’80. 

Cu o carieră de peste 40 de ani, a devenit unul dintre cei mai cunoscuți idoli de pop și unul dintre altiștii cu cele mai mari vânzări ale tuturor timpurilor, vânzănd aproape 275 de milioane de copii în toată lumea.

Cel mai mare hit al ei, „Believe” (1998), este single-ul al treilea ca vânzări în toată lumea al unei cântărețe, al optulea ca vânzări al anilor ’90, cel mai bine vândut single al casei de discuri Warner Bros Records și cea mai bine vândută melodie dance, peste 10 milioane de copii ale acesteia fiind vândute în toată lumea.

A intrat în Cartea Recordurilor când „Believe” a ajuns pe primul loc în Billboard Hot 100, devenind cea mai în vârstă cântăreață care reușește acest lucru.

Cher se luptă, din păcate, în prezent cu virusul Epstein-Barr, ce i-a afectat organele, i-au cedat rinichii din cauza lui, având nevoie de transplant. De asemenea, vedetă are probleme mari şi cu inima. Ea a mărturisit că boală a făcut-o să fie depresivă şi i-a transformat toţi muşchii în “jeleu”. Cântăreaţa s-a izolat de toată lumea şi îşi petrece zilele stand în pat cu laptopul în braţe. Ea mai iese din casă doar să meargă al mormântul fostului ei soţ.

„Cher consideră că sfârşitul îi e aproape. Şi-a speriat toţi apropiaţii”, a declarat un prieten al acesteia.

Cher şi Sonny au fost căsătoriţi în perioada 1964 şi 1975. El a murit într-un accident cumplt la ski în Nevada, fiind înmormântat în Palm Springs, California, unde a fost primar.