La mulți ani, Alexandru Tomescu!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

La mulți ani, Alexandru Tomescu!

Născut la 15 septembrie 1976, Alexandru Tomescu este un violonist român, care s-a făcut remarcat atât la nivel național, cât și internațional prin intermediul recitalurilor de muzică clasică susținută.

Studiile și le-a făcut în străinătate în Elveția și Statele Unite ale Americii, această experiență academică fiin una constructivă, el reușind să demonstreze că muzica clasică „este o fereastră spre armonia cu sine și cu celălalt, o lume deschisă tuturor”, fiecare dintre noi având dreptul de a explora acest univers.

De la debutul său din anul 1985, a susținut peste 200 de concerte, în 26 de țări. Pasiunea sa pentru muzica clasică l-a determinat pe acesta să ia măsuri și la nivel național. Astfel, Alexandru Tomescu s-a implicat în realizarea unor turnee naționale de muzică clasică, exclusiv din fonduri private, acesta fiind doar unul dintre infinitele exemple în care Alexandru Tomescu a încercat să faciliteze accesul românilor la muzica clasică.

Mai mult, talentul și măiestria sa au fost principalele atuuri datorită cărora, Alexandru Tomescu a avut privilegiul să cânte la vioara Stradivarius.

Pe lângă talentul nemăsurat și dârzenia cu care își dorește să le insufle și oamenilor de rând plăcerea pentru muzica clasică, Alexandru Tomescu este și un artist „vocal”, care alege să comunice cu publicul său, nu doar prin muzică, ci și prin diversele apariții media.

Așadar, astăzi îi urăm un călduros „La mulți ani!” lui Alexandru Tomescu și îl felicităm pentru pasiunea și talentul său.

Pentru o mostră din măiestria acestui artist, dă play: