Mersul la concerte te ajută să trăiești mai mult, susțin experții

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
comments

Mersul la concerte te ajută să trăiești mai mult, susțin experții

Mersul la concerte te ajută să trăiești mai mult, susțin cercetările recente. Potrivit unui nou studiu realizat de O2 – care deține unele dintre cele mai mari locații de muzică din Marea Britanie – alături de Lectorul asociat al Universității Goldsmith, Patrick Fagan, participarea regulată la show-uri live vă poate ajuta să vă extindeți durata de viață.

Studiul spune că e suficient să participi 20 de minute la un spectacol live, pentru ca propria bunăstare să înregistreze o creștere de 21%.

Ba mai mult, în urma analizelor aprofundate, cercetătorii spun că mersul la concerte „asociază direct nivelurile ridicate ale bunăstării, cu o creștere a duratei de viață de nouă ani”, informează The Independent.

„Cercetarea noastră demonstrează impactul profund pe care concertele îl au asupra stării de sănătate și fericire, deci a bunăstării”, a declarat Fagan.

Pentru a determina rezultatele studiului, subiecții de testare au participat la „teste psihometrice și teste ale ritmului cardiac”, în urma unor activități pozitive pentru sănătatea lor, inclusiv participarea la concerte, practicarea de yoga sau plimbatul câinelui.

Rezultatele au arătat că persoanele care au participat la concerte au avut o creștere de 25% privind stima de sine și apropierea de alte persoane, și o creștere de 75% privind stimularea mentală. În acest sens, pentru o extindere a duratei de viață cu aproape un deceniu, cercetătorii recomandă participarea frecventă la concerte și spectacole, în medie de 2 ori/lună.

Acesta nu este singurul studiu care face o asociere între muzică și bunăstarea unei persoane. Spre exemplu, un studiu efectuat de o echipă de la Universitatea din Missouri a ajuns la concluzia că muzica veselă a avut un „efect pozitiv semnificativ” asupra sănătății.
Te-ar mai putea interesa: