De ce să mergi la Roma începând cu 1 noiembrie. Uite ce surpriză vei avea!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

De ce să mergi la Roma începând cu 1 noiembrie. Uite ce surpriză vei avea!

Te gândeai la o escapadă de weekend? Noi zicem să optezi pentru Roma pentru că, dacă ești amator de priveliști uimitoare, aici vei avea o surpriză plăcută.

Colosseum priveliște

Pentru prima dată în ultimele 4 decenii, etajul superior al Colosseumului din Roma poate fi vizitat, acest lucru permițând publicului să se bucure de o priveliște incredibilă.

Amfiteatrul unde se luptau gladiatorii este unul dintre cele mai atractive obiective turistice din Italia, iar începând cu 1 noiembrie, vizitatorii vor putea urca până la cel mai înalt nivel, la peste 120 de metri deasupra solului.

În trecut, nivelul cel mai înalt al Colosseumului era utilizat de plebei, categoria celor mai săraci membri ai societății.

Astfel, începând cu 1 noiembrie, turiștii vor avea posibilitatea să descopere această parte din Colosseum. Ghidați în grupuri de 25 de persoane, aceștia vor putea să vadă condițiile dedicate plebeilor, care dispuneau de bănci de lemn, comparativ cu superiorii lor, care beneficiau de bănci din marmură.

Sigur că de-aici probabil priveliștea este una demențială, însă, în trecut, aici se aflau locurile cele mai ieftine, întrucât acestea erau amplasate cel mai departe de sursa de divertisment. În total, amfitreatrul putea găzdui 80.000 de spectatori.

Potrivit The Independent, șase milioane de oameni vizitează Colosseumul în fiecare an, iar în curând turiștii vor putea să se bucure de priveliști care anterior erau imposibil de admirat, asupra împrejurimilor, inclusiv asupra Forumului Roman aflat în apropiere, Palatine Hill și a întregului oraș Roma.

Probabil că această nouă posibilitate de care se vor putea bucura vizitatorii, va atrage și mai mulți turiști în această zonă.
Te-ar mai putea interesa: