Masturbarea și beneficiile sale. De ce ar trebui să te masturbezi mai des

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 4.50 out of 5)
Loading...
comments

Masturbarea și beneficiile sale. De ce ar trebui să te masturbezi mai des

Trebuie să recunoaștem că masturbarea nu este tocmai unul dintre cele mai ușoare subiecte, despre care să ne simțim confortabil să vorbim… și totuși, fiecare o practică la un moment. Ba mai mult, pentru alții masturbarea este chiar un obicei. Și nu au de ce să se rușineze, mai ales că specialiștii subliniază diverse beneficii ale masturbării.

  1. Masturbarea este bună pentru sănătate

E un lucru deja cunoscut că atingerea orgasmului determină eliberarea unui „cocktail” de hormoni care stimulează starea de bine… totuși, această bună dispoziție nu este musai să fie atinsă în urma sexului cu un partener. Aceleași beneficii le poate oferi și masturbarea. Indiferent că au loc în urma actului sexual sau a masturbării, orgasmele scad tensiunea arterială, ritmul cardiac și chiar calmează crampele menstruale și durerile de cap.

  1. Auto-explorarea crește gradul de conștientizare sexuală

Masturbarea este cea mai bună metodă de a vă descoperi propriul corp, ceea ce crește gradul de conștientizare sexuală și conduce la mai mult confort în vederea propriei sexualități. Astfel, odată ajunsă-n pat cu partenerul, vei putea să-i dai acestuia o mână de ajutor, astfel încât satisfacția să fie maximă pentru amândoi. Toate acestea vor determina o stimă de sine crescută care va depăși limitele propriului dormitor.

  1. Masturbarea extinde potențialul orgasmic

Dacă petreceți mai mult timp explorându-vă propriul corp, nu faceți decât să descoperiți noi tehnici și forme de a atinge plăcerea sexuală. Lucruri nebănuite despre care vă veți da seama că vă plac și vă ajută să atingeți punctul culminant. Totodată, practica poate fi utilă și pentru acele seri în care nu simțiți nevoia unei companii, dar vă doriți să ajungeți pe cele mai înalte culmi ale plăcerii.
Te-ar mai putea interesa: