Maraton de Teatru – Povestiri din Curtea Școlii la Godot Cafe-Teatru

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Maraton de Teatru – Povestiri din Curtea Școlii la Godot Cafe-Teatru

Duminică, 23 iulie, suntem invitați la Maraton de Teatru – Povestiri din Curtea Școlii la Godot Cafe-Teatru (Str. Blănari 14, București).

Evenimentul este organizat de Fundația Policy Center for Roma and Minorities și se va desfășura în intervalul orar 12:30-18:30, iar intrarea e pe zâmbete. Punerea în scenă a acestui spectacol are loc ca o celebrare a împlinirii unui an de zile de la inițierea proiectului de educație prin teatru Povestiri din Curtea Școlii.

Maratonul este rezultatul atelierelor de teatru organizate în cadrul programului Clubul de Educație Alternativă, pe care Policy Center for Roma and Minorities îl dezvoltă în Școlile Gimnaziale Nr. 136, Petrache Poenaru și I. C. Brătianu din București. Atelierele i-au ajutat pe copii să citească mai bine, să analizeze logic un text, să își exerseze capacitatea de memorare și să înțeleagă importanța lucrului în echipă, pentru ca, în final, să poată dezvolta scene de teatru inspirate din experiența lor de viață și a comunității. Talentul copiilor a început să fie cunoscut dincolo de curtea școlii odată cu înființarea trupei de teatru PlayHood, formată din copii și tineri romi și neromi din comunitatea din Ferentari, prima de acest fel din România.

20 de tineri, membrii PlayHood și câțiva dintre copiii care participă la activitățile Clubului de Educație Alternativă, vor fi protagoniștii Maratonului de Teatru, sub coordonarea actorului Ionuț Oprea, cel care i-a descoperit și face magie cu talentul lor.

Clubul de Educație Alternativă este un program derulat de Policy Center for Roma and Minorities, care, în prezent, susține 300 de copii din cartierul Ferentari din București în lupta lor cu marginalizarea, sărăcia și deznădejdea, oferindu-le o alternativă de dezvoltare prin educație și sport.​
Te-ar mai putea interesa: