Lucruri interesante despre industria jocurilor online

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Lucruri interesante despre industria jocurilor online

Industria jocurilor online a luat o amploare semnificativă în ultimele 2 decenii, numărul jucătorilor de astfel de jocuri fiind în plină ascensiune.

Mai mult, industria a acaparat oamenii de pe întreaga planetă, fără să țină cont de vârstă, ocupație sau sex.

Astfel, dacă ești amator de jocuri online, cu siguranță ți se vor părea interesante următoarele informații despre industria jocurilor!

Caracteristici ale industriei jocurilor online, potrivit World Economic Forum!

  1. În prezent există 6 miliarde de jucători în întreaga lume. Numărul a crescut fulminant în ultimele 2 decenii, dacă ne gândim că în anul 1995 existau doar 100 de milioane.
  2. Acest boom din industria jocurilor a determinat ca valoarea acestei industrii să ajungă la 100 de miliarde de dolari.
  3. Media de vârstă a jucătorilor din SUA este 35 de ani.
  4. 72% dintre jucătorii americani au minim 18 ani și 31% dintre aceștia sunt femei.
  5. 665 de milioane de oameni plătesc ca să privească alți jucători cum joacă aceste jocuri online. Desigur că acesta reprezintă un mod excelent de a primi diverse tipsuri.
  6. Audiența globală a jocurilor online depășește pe cea a serviciilor de televiziune prin cablu și Netflix.
  7. Persoanele care au privit finala League of Legends din 2016 au fost cu 5 milioane mai multe decât cele care au urmărit campionatul NBA.
  8. Jocurile profesionale competitive (Electronic Sports) vor furniza venituri de aproape 700 de milioane de dolari, în anul 2017.
  9. Până în anul 2020, se așteaptă ca industria jocurilor de tipul Electronic Sports să atingă valoarea de 1.49 miliarde de dolari.