La multi ani, Marin Moraru!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

La multi ani, Marin Moraru!

 Unul dintre cei mai mari actori din istoria României, inconfundabilul Marin Moraru, a împlinit în weekend venerabila varsta de 79 de ani. Actorul, care a dat replicile memorabile din „Actorul şi sălbaticii” şi „majordomul Vasile”, îşi duce bătrâneţile aşa cum îl ştim din întreaga sa carieră – discret, simplu şi fermecător.

 La 79 de ani, actorul spune că este sănătos şi că se bucură de viaţă, aşa cum a făcut-o întotdeauna. „Mă simt bine, toate sunt bune. Nu-mi doresc nimic de ziua mea, nici măcar sănătate! Dacă este, este, dacă nu, asta e!”, a declarat artistul.

„Nu mai joc în niciun spectacol. Sunt la pensie şi mă bucur de acest lucru”, a declarat actorul.

Marin Moraru s-a născut la data de 31 ianuarie 1937. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, la clasa profesorului Dina Cocea, promoţia 1961, având ca examen de diplomă rolul Agamiţă Dandanache din piesa “O scrisoare pierdută”, de I. L.Caragiale.

 După absolvirea facultății, a jucat pe scenele de la Teatrul Tineretului (1961-1964), Teatrul de Comedie (1965-1968), Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra” (1968-1971) și Teatrul Național „Ion Luca Caragiale” (1971-1974).

În toată cariera sa a jucat roluri legendare alături de alţi mari actori ai României, de la Ocavian Cotescu şi Toma Caragiu la Mircea Diaconu, Dumitru Furdui, Emil Hossu, Draga Olteanu Matei, Florin Piersic, Sebastian Papaiani.

După o perioadă în care a predat în calitate de conferențiar universitar la I.A.T.C. București (1974-1980), s-a reîntors în anul 1980 la Teatrul Național „I.L. Caragiale”.

În 2009, Marin Moraru a primit premiul pentru întreaga carieră la gala Gopo. Pe 1 iunie 2012, Marin Moraru a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor – Walk of Fame din Capitală.

foto: tnb.ro
Te-ar mai putea interesa: