La Multi Ani, Luc Besson

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

La Multi Ani, Luc Besson

Astăzi îl sărbătorim pe unul dintre cei mai importanţi cineaşti francezi. Luc Besson, născut pe 18 martie 1959, la Paris, a contribuit la producerea a circa 50 de filme și a regizat filme precum Leon (1994) și Al cincilea element (1997).

Un mare film al lui Besson a fost, în 1990, Nikita, povestea unei tinere femei care devine asasin obligata de guvern. Urmatorul film, Leon (1994), a fost un succes mai ales pentru fanii regizorului.

In 1997 a lansat SF-ul The Fifth Element, care i-a avut in distributie pe Bruce Willis, Gary Oldman si Milla Jovovich. Filmul a castigat premiul César pentru cel mai bun regizor. Peste doi ani a realizat The Messenger: The Story of Joan of Arc, un alt film premiat.

Cineastul francez Luc Besson s-a retras recent din activitate, după ce a fost condamnat pentru plagierea unui film al regizorului american John Carpenter.

John Carpenter l-a dat in judecata pe Luc Besson, sustinand ca filmul acestuia din urma “Misiune pe MS One/ Lock Out”, care a fost produs de Europacorp si a avut premiera in 2012, avea scene si detalii similare cu un film al lui Carpenter din 1981, intitulat “New York 1997”.