Johnny Cash. La Mulți Ani oriunde te-ai afla

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Johnny Cash. La Mulți Ani oriunde te-ai afla

Îl sărbătorim astăzi pe unul dintre cei mai influenți muzicieni americani ai secolului XX. Născut pe 26 februarie 1932, Johnny Cash a vândut în cei peste 50 de ani de carieră peste 90 de milioane de albume și a ajuns să ocupe o poziție de vârf în istoria muzicii.

Solist vocal, chitarist și compozitor de muzică country, Johnny Cash a fost idolul unei generaţii. Vocea sa gravă, baritonală, şi stilul său de îmbrăcăminte întunecat l-au transformat într-un adevărat simbol al anilor 60, “Man in Black” fiind considerat cel mai exponenţial cântăreţ de muzică country din ultimul secol.

“I Walk the Line”, “Folsom Prison Blues”, “Ring of Fire”, “Get Rhythm”, “That Old Wheel” (un duet cu Hank Williams Jr.), “Cocaine Blues” și “Man in Black” sunt piesele cele mai cunoscute, vândute în zeci de milioane de exemplare.

De la începuturile sale ca pionier al stilului rockabilly și rock and roll din anii ’50, până în timpurile în care era s-a dedicat muzicii country, și până la revenirea la faima din anii ’90 ca legenda vie și icoana muzicii alternative country, Cash a influențat nenumărați artiști și a lăsat în urmă o mare moștenire spirituală.

După moartea sa, datorată unei boli neuro-degenerativă, sindromul Shy-Drager (12 septembrie 2003), Johnny Cash a fost inclus în Hall of Fame, alături de Elvis, Michael Jackson şi Beatles, fiind considerat drept unul dintre cei mai mari muzicieni ai secolului XX.
Te-ar mai putea interesa: