10 joburi super căutate, care nu existau în urmă cu 10 ani

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

10 joburi super căutate, care nu existau în urmă cu 10 ani

În urmă cu 10 ani nici nu auzisem de ele, iar acum reprezintă joburi obișnuite, normale și chiar super căutate. Uite 10 joburi care în urmă cu 10 ani nici nu existau!

  1. Dezvoltator de aplicații – acest job a luat naștere odată cu apariția iPhone-ului de la Apple (2007) și Androidului de la Google (2008). În prezent există circa 6 milioane de aplicații.
  2. Social Media Manager – platformele de social media create pe la mijlocul anilor 2000 au determinat apariția acestei noi poziții.
  3. Șofer Uber – primii astfel de șoferi au început să lucreze în anul 2009. Aceste companii s-au dezvoltat în toată lumea, iar o analiză din 2015 dezvăluie că doar în SUA existau 327.000 de șoferi Uber.
  4. Ingineri pentru mașini fără șofer – deși sunt autonome, chiar și aceste mașini au nevoie ingineri, mecanici și alți astfel de experți.
  5. Cloud Computing Specialist – în SUA, jumătate din business-uri utilizează în prezent servicii cloud. Termenul a apărut pentru prima dată în anul 2006.
  6. Analist de date – volumul exagerat de date, apărut ca rezultat al creșterii puterii tehnologiei, a determinat necesitatea acestui job.
  7. Manager de sustenabilitate – chiar și companiile care nu fac parte din „sectorul verde” trebuie să aibă în vedere impactul pe care îl au asupra mediului.
  8. YouTube content creator – la scurt timp după ce YouTube a apărut în anul 2005, vloggingul s-a transformat într-o carieră în sine, iar, în prezent, acest concept este pe val și la noi în țară.
  9. Experți ai generațiilor milenare – odată cu schimbările care au apărut cu aceste noi generații, companiile au avut nevoie să analizeze comportamentul acestora, pentru a descoperi cel mai bun mod de adresare față de aceștia.
  10. Operatori de drone – potrivit World Economic Forum, se estimează că pe piața dronelor vor fi disponibile 100.000 de joburi noi, până în anul 2025.
Te-ar mai putea interesa: