Japonezii au găsit secretul pentru o viață fericită la job. Se numește ikigai

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Japonezii au găsit secretul pentru o viață fericită la job. Se numește ikigai

Unora dintre noi li se întâmplă să nu fie mulțumiți de unele aspecte de la job. Ba că programul e prea lung, ba că se trezesc prea devreme sau poate nu le place ceea ce fac sau poate șeful este prea nașpa… ei bine, mereu se poate găsi nod în papură. Se pare că japonezii au găsit secretul pentru o viață fericită la job, acesta ajutându-ne să scăpăm de toate nemulțumirile.

Acest secret al japonezilor pentru o viață fericită la job se numește „ikigai”. Acesta presupune ca orice persoană să aibă un scop în viață sau un motiv de a trăi.

„Ikigaiul” oricărei persoane se află în centrul unor arii interconectate care conțin întrebări cruciale despre viața fiecăruia dintre noi:

  • Ce iubești? Adică ce îți place să faci?
  • Cum poți face lumea mai bună?
  • Pentru ce poți fi plătit?
  • La ce ești cel mai bun?

Odată ce ai descoperit răspunsurile la aceste întrebări, ai aflat și secretul pentru o viață fericită la job. Partea comună a acestora constituie ikigaiul. Potrivit japonezilor, odată ce ți-ai construit o carieră pe aceste principii, sunt șanse mult mai mari ca recompensele primite în acastă direcție să fie mai satisfăcătoare.

Totodată, lucrătorii japonezi preferă munca în echipă și beneficiile acesteia, în defavoarea propriilor interese. Ei sunt motivați și gata să ia atitudine și prosperă în a fi mulțumiți de munca prestată.

Dacă simți că munca ta face o diferență pozitivă, probabil că ai descoperit deja propriul ikigai. Dacă nu, încearcă să răspunzi la întrebările de mai sus și, cine știe, o să ajungi în sfârșit să fii mai fericit la job și mulțumit de ceea ce faci.
Te-ar mai putea interesa: