17 Iulie: Ziua Mondială a Emoticoanelor

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

17 Iulie: Ziua Mondială a Emoticoanelor

Folosim emoticoanele în fiecare zi. Uneori chiar în exces… așa că de ce să nu le dedicăm complet o zi pe an? În fiecare an pe 17 iulie sărbătorim Ziua Mondială a Emoticoanelor.

Ziua Mondială a Emoticoanelor (World Emoji Day) a fost introdusă în anul 2014, aceasta fiind „opera” lui Jeremy Burge, fondatorul Emojipedia.

Această dată nu este una întâmplătoare, alegerea sa bazându-se pe modul în care 17 iulie se afișează în calendarul Emoji de pe iOS.

Ziua Mondială a Emoticoanelor este sărbătorită prin fel de fel de activități desfășurate atât online, cât și offline. Spre exemplu, pentru acest an, a fost creat un event pe Facebook – World Emoji Day 2017.

De asemenea, cu ocazia acestei zile se desfășoară World Emoji Awards. Așa că vă puteți vota emoticoanele favorite pentru următoarele categorii: Best New Emoji, Most Anticipated Emoji, sau Lifetime Achievement Award. Un vot puteți acorda AICI.

Pe YouTube puteți găsi imnul emoticoanelor, scris și produs de Jonathan Mann, anul trecut.

Pe Twitter suntem încurajați să folosim hashtagul #WorldEmojiDay și să distribuim cât mai multe emoticoane. Mai mult, în acest an, este disponibil și un emoticon personalizat care reprezintă mascota pentru Ziua Mondială a Emoticoanelor – Globe-moji.

Totodată, numeroase manifestații în cinstea acestei zile, au loc pe toate continentele. În Europa, au loc evenimente în Dublin, Irlanda și Dundee, Scoția. De exemplu, în weekendul care tocmai s-a încheiat, Sony Pictures Irlanda a încercat să bată recordul mondial Guinnes World Record pentru cea mai mare adunare de oameni costumați în diverse emoticoane. La această competiție au mai participat Brazilia, UK, China, Rusia și Dubai.
Te-ar mai putea interesa: