6 iulie: Ziua Internațională a Sărutului

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

6 iulie: Ziua Internațională a Sărutului

Dragii noștri, în fiecare an la această dată sărbătorim Ziua Internațională a Sărutului. Așadar, profitați și fiți mai pupăcioși ca oricând! Recomandare: practicați asta zilnic!

Această dată a fost instituită în anul 2006, ocazie cu care sărbătorim sărutul care are loc între iubiți, precum și locul pe care acesta îl ocupă în societate.

Totodată, scopul acestei zile este să ne amintească importanța și semnificația sărutului în sine, fără ca acesta să reprezinte preludiul în unele situații sau vreo formalitate socială. E vorba de sărutul acela inocent și pur, de atingerea buzelor, fără vreo așteptare sau constrânși de vreo normă socială. Pe lângă aceste 2 semnificații, Ziua Internațională a Sărutului sărbătorește și alte tipuri de săruturi, precum cel de muțumire, sărutul părintesc sau cel dintre frați sau prieteni.

Pentru că ne-am amintit că sărutul în exces nu dăunează nimănui, ba chiar face bine, consolidând legăturile sociale, haideți să descoperim câteva lucruri interesante despre acesta!

Lucruri interesante despre sărut

  • Cel mai lung sărut a fost al unui cuplu tailandez? Acesta a avut loc în anul 2013 și a durat 58 de ore 35 minute și 58 secunde. Sărutul a fost practicat în cadrul unui eveniment găzduit de Ripley’s Believe It or Not, iar pe lângă titlul primit, câștigătorii s-au ales și cu 2 inele cu diamant.
  • În „viața” de pe micile ecrane, cel mai lung sărut s-a desfășurat între 2 domnișoare. Acesta a durat 3 minute și 24 de secunde, și a avut loc în filmul Elena Undone din anul 2010.
  • Frica de sărut există? Aceasta se numește philemaphobia și este frecvent întâlnită la tineri și persoane fără experiență în tainele sărutului. Totuși, frica de sărut poate exista indiferent de vârstă.
  • Durata medie pe care o persoană o petrece într-o viață sărutând, este de 2 săptămâni?
  • Sărutul are numeroase beneficii asupra sănătății? Arde calorii (2-3/minut), întărește sistemul imunitar, ameliorează durerile și previne cariile.

Deci, spor la sărutat să avem!