Început de an centenar la TNB

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Început de an centenar la TNB

2018 – anul Centenarului Marii Uniri ne va prilejui pe de-o parte întâlnirea cu istoria, iar pe de altă parte cu prezentul, în care o nouă generație de actori se pregătește să facă istorie la TNB.

Spectatori din toate generațiile vor avea prilejul să se întâlnească, și la acest început de an, cu montări de referință, reunind nume consacrate și debutanți.

Mihai Șora, inegalabilul filosof centenar va deschide anul 2018 la Conferințele Teatrului Național printr-un scenariu inedit, atât ca format, cât și prin ambianța aleasă (la Sala Studio, în arenă !), partener fiindu-i în acest dialog ce se anunță ritmat și incitant, Ion Caramitru, directorul teatrului gazdă. Dialog 101. Mihai Șora – programat pentru 21 ianuarie – ne anunță un an de referință și la Conferințele Teatrului Național.

Regizorul Radu Afrim, pentru prima oară cu o montare la Sala Mare, propune o dramatizare după Pădurea spânzuraților de Liviu Rebreanu pentru a celebra Anul Centenarului.

Primele spectacole noi ale anului 2018 vor fi: Orchestra Titanic de Hristo Boicev (regia Felix Alexa, la Sala Pictura), Cursa de șoareci de Agatha Christie (regia Erwin Șimșensohn, la Sala Studio) și Viforul de Barbu Ștefănescu Delavrancea (regia Alexandru Dabija, la Sala Atelier), montări ale căror avanpremiere, desfășurate la finele lui decembrie 2017, își încep de acum drumul firesc spre spectatori.

Sunteți așteptați la teatru cu multe noutăți și, fără îndoială că și celelalte proiecte repertoriale ce vor intra în lucru în următoarea perioadă, vă vor prilejui surprize plăcute.

Programul spectacolelor desfășurate la TNB în această săptămână este disponibil AICI.
Te-ar mai putea interesa: