În ce țară se află primul supermarket european care comercializează mâncare pe bază de insecte

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

În ce țară se află primul supermarket european care comercializează mâncare pe bază de insecte

Preparatele pe bază de insecte încep să capete teren și în Europa. Cel puțin asta ne determină să credem aflarea veștii că un supermarket elvețian este primul care furnizează mâncare pe bază de insecte.

Astfel, lanțul de supermarketuri Coop a anunțat că stochează o nouă gamă de alimente, pe bază de insecte. Deși sunt considerate delicatese în numeroase țări asiatice, insectele sunt interzise ca hrană umană în multe dintre țările occidentale.

Totuși, Elveția și-a modificat legile privind siguranța alimentară în luna mai a acestui an, pentru a permite vânzarea de produse alimentare pe baza a trei tipuri de insecte: lăcuste, greieri și viermi.

Fiind bogate-n proteine, insectele nu doar că reprezintă preparate culinare tradiționale în diverse culturi, însă acestea sunt nutritive și extrem de ușor de produs. Astfel, orientarea tot mai multor oameni către astfel de preparate, ar putea rezolva unele dintre problemele globale.

Spre exemplu, există experți care susțin că, până în 2050, o populație globală de 9,7 miliarde va cere cu până la 70% mai multe alimente decât se consumă astăzi. În timp ce tehnologia este din ce în ce mai preocupată să producă alimente care să imite tot mai bine gustul de carne, consumul de insecte ar putea fi de asemenea o soluție.

Insectele ajung mult mai repede la maturitate, necesită mult mai puțin teren pentru a fi îngrijite și utilizează o cantitate semnificativ mai mică de apă. Ele pot fi hrănite de asemenea cu resturi alimentare (pare un lucru excelent dacă ținem cont că anual producem 1.3 miliarde de deșeuri alimentare).

De asmenea, există specii de insecte care transformă alimentele putrezite în nutrienți de înaltă calitate. Potrivit World Economic Forum, comercializarea de proteine, grăsimi și fibre de chitină, produse de aceste specii, ar putea genera în plus 325 de milioane de tone de alimente.

Hmmm, par o mulțime de beneficii… deci, în astfel de condiții, ai renunța la carnea de porcușor, pentru un burger cu viermi, să zicem? 😀
Te-ar mai putea interesa: