Ieșirile în oraș și beția cu prietenii au și beneficii, susține un studiu recent

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Ieșirile în oraș și beția cu prietenii au și beneficii, susține un studiu recent

Un nou studiu științific susține că și beția are rolul ei. Cel puțin pentru bărbați… potrivit acestuia, bărbații trebuie să iasă în oraș și să se îmbete de 2 ori pe săptămână pentru a rămâne sănătoși!

Studiul în cauză a fost desfășurat de Robin Dunbar de la Oxford University și susține că bărbații trebuie să se întâlnească fizic cu patru prieteni, de două ori pe săptămână, pentru a se bucura de beneficiile prieteniei dintre bărbați.

Relațiile de prietenie puternice, între bărbați, au numeroase beneficii. Printre acestea se numără:

  • Un sistem imunitar puternic;
  • Eliberarea de enorfine;
  • O scădere generală a nivelului de anxietate;
  • Un grad mai mare de generozitate;

Dunbar merge cu sfaturile și mai departe, recomandând ca bărbații să facă și „alte lucruri” în timp ce socializează. Mai exact, acesta insinuează că o noapte de beție în oraș consolidează abilitatea de lucru în echipă și sentimentul de camaraderie. „Legăturile de prietenie pot fi consolidate printr-o serie de activități de la sporturi de echipă până la glume între prieteni – sau pur și simplu bucurându-vă de o halbă de bere împreună, într-o seară de vineri.”, declară Dunbar într-un raport.

Deci, chiar dacă vorbiți cu prietenii zilnic, prin alte mijloace, nu uitați că și întâlnirile live au rostul lor. Așadar, data viitoare când un prieten te invită la o bere în oraș, gândește-te de 2 ori înainte să refuzi. Sau dacă soția/iubita se ia de tine că ieși prea des cu prietenii, adu în discuție acest studiu! 😀
Te-ar mai putea interesa: