Hackerul HBO a fost identificat

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Hackerul HBO a fost identificat

Hackerul care a stricat planurile serviciului de streaming HBO, în repetate rânduri, în acest an, a fost identificat!

Ironizând directorii executivi HBO și cerând o răscumpărare de aproximativ 6.5 milioane de bitcoin, hackerul a făcut publice episoade din seriale marca HBO (vezi Game of Thrones), precum și detalii despre contractele unor actori, compania nereușind să limiteze impactul.

Individul cu pricina este un hacker ce activează în Iran, numit Behzad Mesri. Potrivit The Mashable, se pare că acesta a încercat să spargă sistemele informatice din întreaga lume, în numele Guvernului Iranian.

„La un moment dat, MESRI a fost membru al unui grup de hackeri din Iran, activând sub denumirea Black Turk Hat”, se arată într-o copie a reclamației încărcate de The Beast Daily. „În calitate de membru al grupului, MESRI a efectuat sute de defecțiuni pe diverse site-uri, lucrând sub pseudonimul «Skote Vahshat», împotriva site-urilor din Statele Unite și din alte părți ale lumii”.

Potrivit documentului, încercarea lui Mesri de a sparge rețeaua HBO a început în jurul lunii mai și a durat aproximativ până în august 2017. În acest interval de timp, el a trimis e-mailuri angajaților companiei, atât pentru a-i molesta, dar și pentru a-i amenința cu eliberarea informațiilor personale.

În prezent, Mesri se află pe lista „wanted” a FBI, fiind acuzat pentru mai multe fraude în domeniul informatic. Deci, momentan, hackerul HBO este de negăsit, iar dacă relațiile sale cu guvernul iranian sunt adevărate, probabil acesta va rămâne mult timp de-ai înainte „de negăsit”.

Fișa FBI pentru Behzad Mesri este următoarea:

Fișa Mesri FBI (sursa Mashable)
Te-ar mai putea interesa: