Google lansează căști care pot traduce aproximativ 40 de limbi în timp real

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Google lansează căști care pot traduce aproximativ 40 de limbi în timp real

Gândiți-vă cum ar arăta o lume în care poți vorbi sau înțelege orice limbă, fără să fie nevoie să o înveți înainte! Este o realitate pe care Google ne-o promite cât de curând prin intermediul unor căști!

Google Pixel Buds and Pixel Phone

Google a lansat prima pereche de căști wireless care au capacitatea de a traduce diverse limbi în timp real, datorită tehnologiei bazate pe inteligența artificială.

Căștile, numite Google Pixel Buds, se conectează la un android sau la un smartphone Google Pixel. În acest mod, căștile „comunică” cu Asistentul Google – controlat vocal – pentru a efectua apeluri, a reda muzică sau chiar a traduce numeroase limbi.

Software-ul de traducere permite utilizatorilor să asculte și să vorbească în limbi străine, utilizând propriile smartphone-uri. Pentru serviciile de ascultare, ținerea în jos a căștilor va traduce o altă limbă în limba aleasă de utilizator.

De asemenea, Asistentul Google poate fi utilizat și pentru a vorbi alte limbi, apelând la aplicația Google Translate. Spre exemplu, dacă apeși casca și spui „let me speak italian”, utilizatorii vor putea vorbi în engleză, iar difuzoarele propriilor smartphone-uri vor traduce automat în limba italiană.

Această tehnologie nu este utilizată în premieră de Google. Skype și compania start-up numită Pilot au propus deja astfel de traduceri „vorbite”. Diferența constă în faptul că aceste căști de la Google au capacitatea de a traduce în timp real, cu o foarte mare acuratețe, iar prețul de achiziție este mult mai accesibil.

Aceste căști vor permite pentru început traducerea în 40 de limbi și vor fi lansate pe 22 noiembrie, prețul pornind de la 159 de lire.
Te-ar mai putea interesa: