Forma feței prezice caracteristicile sexuale ale unei persoane

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Forma feței prezice caracteristicile sexuale ale unei persoane

Forma feței dezvăluie carcateristicile sexuale ale unei persoane. Astfel, un studiu desfășurat recent susține că persoanele cu fața rotundă și mai extinsă sunt mai motivați sexual, având de asemenea un apetit sexual mult mai puternic.

Cercetarea a fost condusă de Steven Arnocky, profesor de psihologie la Universitatea Nipissing din Canada.

Întreaga echipă de cercetare a descoperit o asociere pozitivă între raportul lățime-înălțime al feței și apetitul sexual.

Cele 2 experimente desfășurate în cadrul cursului, au inclus un total de 457 de participanți, atât femei, cât și bărbați, care se aflau într-o relație amoroasă la acea vreme.

Astfel rezultatele au arătat că un raport mai mare (și prin urmare o față mai rotundă și mai lată) sugerează un apetit sexual mai crescut.

Alte caracteristici ale feței, precum proeminența pomeților, nu au produs aceeași asociere.

Rezultatele nu au fost influențate de sexul participanților. În schimb, sexul participanților a făcut diferența atunci când a venit vorba de atitudinea privind sexul ocazional și infidelitatea.

Astfel, bărbații cu un raport mai mare lățime-înălțime pentru față, erau mai deschiși față de sexul fără obligații sau privind posibilitatea de a-și înșela partenerul la un moment dat în viitor.

Studiile anterioare au descoperit și alte caracteristici ale persoanelor cu fața rotundă și mai lată. Spre exemplu, acestea sunt mai agresive, mai dominante și mai susceptibile să practice un comportament neetic. De asemenea, bărbații cu astfel de trăsături ale feței sunt preferați ca parteneri sexuali de durată scurtă, în defavoarea bărbaților cu fața mai lungă și mai îngustă. Totuși, per ansamblu, bărbații din prima categorie au reieșit mai puțin atractivi, mai ales când „judecătorii” erau femeile.




Te-ar mai putea interesa: