Ejacularea – cea mai bună protecție împotriva cancerului de prostată. Uite de ce frecvență lunară e nevoie!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Ejacularea – cea mai bună protecție împotriva cancerului de prostată. Uite de ce frecvență lunară e nevoie!

Un subiect delicat, însă vizează bărbații de pe întreaga planetă. Glanda care produce sperma este importantă, însă afecțiunile din această zonă sunt din ce în ce mai frecvente la bărbații de peste 50 de ani. O prostată mărită poate provoca urinare frecventă și dureroasă și, mai ales, cancerul de prostată este unul dintre cele mai frecvent apărute la bărbați.

Deci, cum să evităm astfel de probleme? Controalele medicale periodice, o alimentație sănătoasă și mișcarea fizică sunt câteva dintre posibilități pentru a menține prostata sănătoasă. Totuși, cercetătorii de la Harvard au obținut o altă soluție, mult mai plăcută și mai ușor de pus în practică.

Potrivit indy100.com, un studiu recent publicat în revista European Urology, susține că o activitate sexuală crescută poate reduce riscul de apariție a cancerului de prostată.

În cadrul studiului au fost observate obiceiurile sexuale a 32.000 de bărbați, concluzia fiind că o rată mai mare de ejaculare scade riscul unei tumori de prostată.

În acest sens, autorul studiului a afirmat: „Am constatat că acei bărbați care ejaculează mai des în viața de adult, au fost mai puțin predispuși unui diagnostic cu cancer de prostată. Acest studiu întins, prospectiv furnizează cea mai puternic dovadă a importanței ejaculării în prevenirea cancerului de prostată.”

Te-ntrebi cam de câte ori ar fi recomandat să ejaculezi într-o lună? Ei bine, cercetătorii cred ca de 21 de ori este suficient pentru a te proteja împotriva cancerului de prostată. Această frecvență scade riscul cu 33%.

Despre modul în care ejacularea influențează sănătatea prostatei, cercetătorii nu au descoperit prea multe, însă aceștia au speculat că în acest mod sunt eliminate toxinele din sistem.

Desigur că ejacularea frecventă nu este suficientă pentru menținerea sănătoasă a prostatei. Experții afirmă că alți factori precum obezitatea, tutunul, alimentele bogate în grăsimi procesate sau ereditatea, pot fi cauza apariției cancerului de prostată.
Te-ar mai putea interesa: