Ecranele flexibile care se întind – pe cale să devină realitate

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Ecranele flexibile care se întind – pe cale să devină realitate

Telefoanele flexibile vor face în curând un alt pas către realitate.

Se așteaptă ca Samsung să prezinte primul panou de afișaj flexibil care se întinde, în cadrul unui târg tehnologic care se va desfășura în această săptămână în SUA, anunță sursele coreene, potrivit mashable.com.

Astfel, gigantul tech sud-coreean va prezenta un panou de 23 de centimetri, în cadrul Society for Information Display 2017 din Los Angeles, care se va desfășura în perioada 23-25 mai, anunță Korea Herald.

Ecranul, care și-ar putea putea găsi utilizarea în cadrul telefoanelor pliabile și în mașini, ar putea fi capabil să se deplaseze până la 12 mm în orice direcție, astfel că poate fi curbat, alungit sau contractat.

Potrivit unui purtător de cuvânt al companiei Samsung, tehnologia flexibilă OLED se află încă în stadiul incipient al cercetării și dezvoltării, deci data exactă a apariției telefoanelor flexibile care se întind, nu este încă stabilită.

Aceste informații privind ecranele flexibile nu sunt chiar o noutate, astfel că există numeroase brevete care vizează flexibilitatea ecranelor, de la companiile din domeniu, una dintre acestea fiind chiar Apple. Potrivit mashable.com, Apple lucrează deja la un „dispozitiv de intrare/ieșire” elastic, deci, în esență, un iPhone flexibil.

Observatorii acestei piețe preconizează că, odată cu apariția acestor dispozitive flexibile, vânzările pieței globale vor crește până la 15.5 miliarde de dolari, în anul 2022, de la 3.7 miliarde de dolari înregistrate anul trecut.

Totuși, deși analiștii consideră că în următorii 2 ani, piața ecranelor curbate va căpăta o mare amploare, aceștia afirmă că până la construirea unui dispozitiv flexibil complet, mai e cale destul de lungă.

Sursă foto: www.mashable.com

 
Te-ar mai putea interesa: