E dovedit: persoanele stângace sunt mai inteligente

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

E dovedit: persoanele stângace sunt mai inteligente

Există o mulțime de zvonuri despre persoanele stângace: ba că mor mai devreme, ba că le place să bea mai mult, ba că nu au un comportament prea ok. Ei bine, în sfârșit vine o veste bună pentru aceștia. Cercetările recente afirmă că persoanele stângace sunt mai deștepte.

Aparent, persoanele stângace au partea dreaptă a creierului mai mare, aceasta ajutându-i când vine vorba de conștientizarea spațială și de reprezentările mintale ale obiectelor. Totodată, se pare că aceștia au și o conecttivitate crescută între cele două părți ale creierului, astfel că stângacii tind să proceseze informațiile mai rapid decât dreptacii.

Pentru a obține rezultate mai fiabile în această direcție, IFL Science a analizat 2300 de studenți de vârste diferite, potrivit informațiilor de pe indy100.com. Participanții au răspuns la un chestionar care includea diverse întrebări despre ce mână utilizează fiecare participant, pentru diferite activități.

Rezultatele au arătat că stângacii au întrecut dreptacii, atunci când a venit vorba de probleme dificile. Diferențele s-au observat mai ales în cazul problemelor matematice, situație în care stângacii s-au descurcat mai bine decât dreptacii extremiști (cei care folosesc doar mâna dreaptă pentru orice activitate desfășurată).

În ciuda acestor rezultate, autorii experimentului recomandă să nu judecăm inteligența oamenilor după acest aspect, întrucât nu doar persoanele stângace au partea dreaptă a creierului mai dezvoltată, această particularitate fiind adesea întâlnită și în cazul persoanelor dreptace.
Te-ar mai putea interesa: