Documentarul Discovery, despre Colectiv, disponibil online

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Documentarul Discovery, despre Colectiv, disponibil online

64 de morţi şi peste 100 de răniţi. Bilanţul tragediei din Colectiv s-a completat alaltăieri, din păcate, cu o nouă victimă. Încă un tânăr a murit în urma rănilor cumplite suferite în incendiul din Clubul Groazei.

Rememorăm Octombrie Negru, cea mai mare tragedie a ultimilor ani, cu un documentar document realizat de Discovery Networks.

Documentarul “Dezastrul din Colectiv”are o durată de 44 de minute şi prezintă în ordine cronologică faptele unanim recunoscute care s-au petrecut în acea noapte în Bucureşti, aşa cum au fost relatate de cei direct implicaţi – supravieţuitori, familiiale acestora, autorităţi şi cadre medicale care au luat parte la operaţiunile de salvare.

”În primă fază, era o flacără care, dacă ar fi fost la înălţimea unui om (n.r. artificiile au atins stâlpul la o înălţime mai mare), putea fi stinsă cu mâna. Era o flacără de brichetă”, a declarat Paul Grigoriu în cadrul documentarului Discovery.

Paul Grigoriu, care se afla în clubul Colectiv în noaptea de 30 octombrie 2015, a făcut o dezvăluire despre momentul în care a izbucnit incendiul. O altă mărturisire emoţionantă a fost făcută de unul dintre primii pompieri care au intrat în club.

„S-au găsit aproximativ 15-20 de telefoane mobile. Le-am adunat pe toate într-un colţişor, iar toate sunau şi pe toate scria Mama sau Tata, erau toate aprinse”, a declarat căpitanul Ştefan Olteanu.

“Suntem extrem de recunoscători faţă de martorii implicaţi în această producţie, pentru curajul şi deschiderea lor de a-şi face cunoscute poveştile, astfel încât publicul să înţeleagă mai bine ce s-a întâmplat pe 30 octombrie 2015. Mulţumită lor, am reuşit să aprofundăm într-o manieră echilibrată evenimentele din acea noapte, oferindu-le telespectatorilor o perspectivă amplă asupra acestei tragedii”, a declarat Charlotte Reid, producător executiv pentru Discovery Networks International.

“Dezastrul din Colectiv”, integral în video-ul de mai jos:
Te-ar mai putea interesa: