Documentar despre România realizat de BBC

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
comments

Documentar despre România realizat de BBC

Cu un ghid din anul 1913, Michael Portillo se aventurează prin România și dezvăluie toate surprizele de care a avut parte pe meleagurile țările noastre, într-un documentar de excepție. Documentarul apare în  seria Great Continental Railway Journeys, marca BBC, care rulează din această toamnă.

Experiența sa a fost una completă astfel că Portillo a cunoscut mai întâi legenda vampirului din Transilvania și urșii bruni din pădurile carpatine. Apoi s-a delectat în atmosfera de poveste de la castelul desprins din basme din Sinaia, s-a oprit puțin și în Ploiești, gustând apoi din muzica națională în inima Bucureștiului, ultima oprire fiind la Constanța.

Vizitatorul englez a fost cu adevărat impresionat de frumusețea Munților Carpați, cu vârfurile acoperite cu zăpadă, de cheile și lacurile a căror imagine corespunde perfect cu descrierea din ghidul său vechi de 100 de ani. Mai mult, acesta s-a bucurat enorm că a avut șansa să zărească urșii bruni și lupii care continuă să trăiască în ultimele porțiuni de pădure neîntreruptă din regiune.

Pe pământ românesc, Michael  Portillo are parte și de mai multe surprize. În Ploiești el descoperă prima rafinărie de petrol din lume, în timp ce la Sinaia, rămâne uimit de feeria oferită de arhitectura și designul castelului Peleș, cu facilități moderne.

Ajuns în capitală, turistul nostru englez este introdus în universul muzical al marelui muzician și compozitor George Enescu,  prin intermediul unui recital privat susținut de maestrul Alexandru Tomescu la vioara sa Stradivarius.

Pe Malul Mării Negre la Constanța, Michael descoperă un port în curs de dezvoltare, care se poate transforma în cel mai mare port de cereale din Europa.

Dacă ești curios să vezi cum a decurs întreaga călătorie a lui Michael Portillo în România, găsești mai jos forma video a documentarului: