De ce să dormi dezbrăcat. Ce beneficii îți oferă acest obicei!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

De ce să dormi dezbrăcat. Ce beneficii îți oferă acest obicei!

Și ce dacă e iarnă, nuditatea ar trebui practicată chiar și acum… măcar pe timpul nopții, recomandă cercetătorii. Potrivit acestora, dacă dormi dezbrăcat, te bucuri de o mulțime de beneficii.

Iată câteva dintre acestea!

Beneficiile dormitului nud

  • S-ar putea să dormi mai bine!

Dormitul dezbrăcat și, prin urmare scăderea temperaturii corpului, facilitează trecerea la etapele de somn mai profunde, susțin unele cercetări, menționate de indy100.com.

De asemenea, un studiu Australian a constatat că este nevoie de o scădere a temperaturii de bază, pentru inițierea unui somn normal.

  • Poate stimula pierderea în greutate!

S-a descoperit că o temperatură mai scăzută pe timpul nopții are capacitatea de a modifica structura grăsimii din corpul bărbaților. Astfel, grăsimea albă (asociată obezității) scade, în timp ce grăsimea maro (cea care arde energie pentru a crea căldură) crește.

Acest lucru stimulează metabolismul, facilitând pierderea în greutate.

  • Puțină „libertate” este benefică per ansamblu!

Un studiu din 2015 a descoperit că boxerii prea strânși determină creșterea temperaturii din jurul testiculelor, acesta având un potențial efect negativ asupra funcției de reproducere.

Și în cazul posesoarelor de vagin, lucrurile stau într-un mod similar. Ronald Blatt, ginecolog la Centrul de Chirurgie Vaginală din Manhattan, a declarat: „Vaginul are cu siguranță nevoie să respire și acest lucru se poate întâmpla dacă dormi fără lenjerie intimă.” Mai mult, acesta declară că un astfel de obicei te va răcori, prevenind diverse infecții ce apar de regulă în zone umede și calde ale corpului.

Cu toate acestea, nu există nicio dovadă științifică care să susțină că dormitul fără lenjerie intimă este mai benefic pentru sănătatea vaginului.
Te-ar mai putea interesa: