De ce beneficii te bucuri când iei zilnic micul dejun

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

De ce beneficii te bucuri când iei zilnic micul dejun

Micul dejun are un rol definitoriu în viața fiecăruia dintre noi, fiind important pentru menținerea greutății, accelerarea metabolismului și starea generală de sănătate.

De obicei, consumul unui mic dejun subtanțial afectează direct modul în care celulele de grăsime funcționează în organism. Mai mult, potrivit time.com, un nou studiu susține că un mic dejun bogat în carbohidrați poate diminua riscul de diabet, precum și de apariție a unor afecțiuni cardiovasculare.

Chiar dacă masa de dimineață poate însemna un plus de calorii la totalul zilnic, acestea pot fi compensate cu alte beneficii obținute prin arderea de energie. Deci, la o alimentație sănătoasă merge de minune și multă mișcare.

Consumul zilnic al micului dejun poate determina de asemenea scăderea activității genelor implicate în rezistența la insulină. Acest lucru are potențial în protejarea împotriva diabetului și a altor boli cronice, de-a lungul timpului.

Săritul peste micul dejun, în schimb, poate crește activitatea genelor asociate inflamațiilor. Potrivit cercetătorilor, acest efect este vizibil doar în cazul persoanelor care suferă de obezitate.

Din cauza faptului că persoanele implicate în studiu au consumat un mic dejun bogat în carbohidrați, cercetătorii nu pot confirma dacă aceleași concluzii sunt valabile și în cazul unui mic dejun bogat în proteine.
Te-ar mai putea interesa: