Cum să combați stresul la birou. Recomandări de la specialiști!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Cum să combați stresul la birou. Recomandări de la specialiști!

Cei care lucrează în clădiri de birouri înalte poate au simțit chiar pe pielea lor cât de ușor se pot răspândi bolile. În timp ce această problemă este adesea asociată cu o ventilație slabă, substanțele chimice utilizate în mobilierul de birou pot cauza o serie de probleme de sănătate.

Pentru a combate apariția unor probleme de sănătate, precum și stresul, cercetătorii recomandă să umpleți biroul cu plante: „În mod ideal, vreți plante care vor „curăța” aerul de agenți patogeni, vor îmbunătăți mixul de bacterii din birou și vor supraviețui în condiții de lumină scăzută, fără să necesite multă atenție”.

Potrivit The Independent, cercetătorii adaugă că acest lucru poate ajuta la curățarea aerului de substanțe dăunătoare găsite în unele piese de mobilier, incluzând formaldehidă, benzen, etilbenzen, toluen, xilen și chiar amoniacul din produsele de curățare.

În mod similar, în timp ce birourile pot constitui un mediu propice pentru reproducere, pentru bacteriile care provoacă viruși, specualiștii spun că bacteriile asociate plantelor ar putea fi benefice pentru oameni.

„Bacteriile asociate plantelor ar putea contribui, de asemenea, la evitarea apariției focarelor de agenți patogeni prin echilibrarea rețelei complexe a ecosistemului. Un echilibru sănătos poate reduce incidența bolilor virale și a numărului de zile bolnave în rândul personalului.”

Rezultatele sunt susținute, de asemenea, de un studiu anterior al NASA, care a constatat că menținerea anumitor tipuri de plante în casă poate împiedica îmbolnăvirea: palmierul areca, aloe vera, iedera englezească sau feriga Boston sunt doar câtea dintre acestea.

De asemenea, pentru o porție de relaxare și de combatere a stresului, nu ezitați să faceți plimbări în aer liber, în spații verzi!
Te-ar mai putea interesa: