Cum recompensează o companie japoneză angajații nefumători

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Cum recompensează o companie japoneză angajații nefumători

O companie japoneză acordă angajaților nefumători o perioadă suplimentară de șase zile de vacanță pe an, pentru a compensa timpul liber pe care fumătorii îl petrec în plus, pentru pauzele de țigară.

Este vorba de firma de marketing Piala Inc. Hirotaka Matsushima, purtătorul de cuvânt al companiei, a declarat pentru The Telegraph: „Unul dintre angajații noștri nefumători a lăsat un mesaj în caseta de sugestii a companiei la începutul anului, spunând că pauzele de fumat cauzează probleme”.

Astfel, potrivit spuselor purtătorului de cuvânt, CEO-ul companiei, Takao Asuka a ținut cont de această sugestie, hotărând să acorde o perioadă suplimentară de concediu angajaților nefumători.

De asemenea, Asuka speră ca această decizie să nu fie văzută doar ca un bonus pentru angajații nefumători, ci și ca un stimulent pentru fumători. Renunțând la acest obicei, cei din urmă se vor putea bucura de asemenea de cele 6 zile în plus de concediu.

Eforturile de reducere a numărului de fumători și impunerea unor reglementări mai stricte împotriva fumatului au fost observate în Japonia în ultimele luni.

În iulie, guvernatorul din Tokyo, Yuriko Koike, a făcut planuri care vizează interzicerea fumatului în locurile publice din întreaga capitală japoneză, înainte de Jocurile Olimpice de Vară 2020.

Însă propunerea este susceptibilă să se confrunte cu opoziția puternică a politicienilor, restauratorilor și producătorilor de țigări japonezi Japan Tobacco, o treime din aceasta fiind deținută de guvern. Mai mult, aceasta a plătit statului dividende în valoare de 700 milioane de dolari în 2015.

Organizația Mondială a Sănătății plasează Japonia în partea de jos a listei, privind regulamentele anti-fumat, potrivit acesteia aproximativ 18% dintre japonezi fiind fumători.
Te-ar mai putea interesa: