Cum calculezi câtă apă trebuie să bei zilnic

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Cum calculezi câtă apă trebuie să bei zilnic

E adevărat că poate fi plictisitor să bei apă. Parcă mai bine ar merge o bere sau poate un cocktail. Totuși, consumul de apă este absolut vital, mai ales în zilele caniculare de vară.

Consumul adecvat de apă are o mulțime de beneficii asupra sănătății, de la reglarea digestiei, până la susținerea funcției creierului și menținerea hidratată a pielii și părului.

Privind directivele ce vizează consumul de apă zilnic acestea sunt destul de generale și includ cei 2 litri de apă sau celebrele 8 pahare. Totuși, cantitatea poate fi descurajantă pentru numeroase persoane, mai ales când aceste recomandări nu sunt specifice.

O estimare puțin mai precisă privind consumul de apă zilnic vine de la Clinica Mayo din Minnesota. Astfel, cercetătorii de acolo recomandă cantitatea de apă necesară zilnic, în funcție de sex. Potrivit acestora, bărbații ar trebuie să bea circa 13 căni de apă zilnic, în timp ce pentru femei sunt suficiente 9.

Dacă nici această recomandare nu te mulțumește, potrivit indy100.com, există o formulă simplă care te ajută să determini exact aportul de apă necesar zilnic, în funcție de vârstă și greutate.

Iată în ce constă aceasta:

  • Greutatea corporală, exprimată în pounds (1 kg = 2.204 pounds), se împarte la 2.2;
  • Rezultatul se înmulțește cu vârsta persoanei în cauză;
  • Rezultatul obținut se împarte la 28.3. Ceea ce veți obține este numărul total de uncii recomandate de consumat într-o zi.
  • Ultimul rezultat obținut îl împărțiți la 8 pentru a obține numărul de căni pe care trebuie să le beți într-o zi.
Te-ar mai putea interesa: