Cortana și Alexa – fac echipă. Cum au decis companiile-mamă să relaționeze acești 2 asistenți digitali

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Cortana și Alexa – fac echipă. Cum au decis companiile-mamă să relaționeze acești 2 asistenți digitali

Două dintre cele mai mari companii de tehnologie din lume, Microsoft și Amazon, au decis să permită asistenților lor digitali – Cortana și Alexa – să discute unul cu celălalt, lucru care poate constitui începutul unei frumoase relații.

Cele două companii au lansat o declarație comună, potrivit căreia utilizatorii vor avea posibilitatea să lanseze comenzi de forma: „Alexa, deschide Cortana!” sau „Cortana, deschide Alexa!”, anunță mashable.com.

De asemenea, Satya Nadella, CEO Microsoft, a dezvăluit într-o declarație apărută atât pe site-ul Microsoft, cât și pe site-ul Amazon, următoarele: „Asigurându-ne că Cortana este disponibilă pentru clienții noștri de pretutindeni și pe orice tip de dispozitiv, reprezintă o prioritate pentru noi. Oferind cunoștințele Cortanei, integrarea Office 365, angajamentele și memento-urile Alexei, reprezintă un pas mare spre acest scop“.

Privind această colaborare, și Jeff Bezos, CEO Amazon, a avut ceva de declarat: „Lumea este mare și complexă. Vor exista o mulțime de agenți inteligenți de succes, fiecare cu acces la diferite seturi de informații și cu abilități specializate pentru diferite zone.”

Sigur, acum nu rămâne decât să ne întrebăm ce răspunsuri vor oferi Apple (creatorul Siri) și Google (Google Home) la această schimbare inedită survenită în sfera asistenților digitali. Vor „pune” și ei de vreo colaborare în acest sens… sau poate deja au refuzat vreuna. Rămâne de văzut!

Până una alta, ne putem bucura de echipa pe care o constituie Cortana și Alexa și care, potrivit creatorilor, nu fac decât să se completeze reciproc și să ușureze experiența digitală a utilizatorilor.
Te-ar mai putea interesa: