Consumul de paste poate stimula pierderea în greutate

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Consumul de paste poate stimula pierderea în greutate

În timp ce unii oameni ar putea încerca să evite să mănânce prea mulți carbohidrați atunci când încearcă să piardă în greutate, un nou studiu a arătat că consumul de paste făinoase, ca parte a unei alimentații sănătoase, vă poate ajuta să eliminați câteva kilograme dacă este necesar.

În studiul publicat în BMJ Open, impactul consumului de paste făinoase asupra greutății corporale și a IMC, în cazul a 2.488 de participanți, a fost evaluat din datele colectate de la 30 de studii clinice de control.

Persoanele care au luat parte la studiu au mâncat aproximativ 3,3 porții de paste pe săptămână, în loc de alți carbohidrați, menținând, de asemenea, o dietă cu un indice glicemic scăzut.

Pastele au, de obicei, un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că vă cresc nivelul de zahăr din sânge într-un ritm mai lent decât alte carbohidrați rafinați, cum ar fi pâinea albă.

Cercetătorii de la Spitalul St Michael din Toronto au descoperit că cei care au consumat paste ca parte a unei diete cu un indice glicemic scăzut, au ajuns să piardă o cantitate mică de greutate.

„Studiul a constatat că pastele nu au contribuit la creșterea în greutate sau la creșterea grăsimilor din organism”, a spus dr. John Sievenpiper, medic de consultant la Spitalul St Michael și autorul principal al studiului. „De fapt, analizele au arătat o pierdere mică în greutate.”, a mai declarat acesta.

„În ceea ce privește dovezile, putem spune cu certitudine că pastele nu au un efect negativ asupra greutății corporale, atunci când sunt consumate ca parte a unui model alimentar sănătos.”

După cum a subliniat dr. Sievenpiper, participanții la studiu au înregistrat scăderea în greutate atunci când au consumat paste combinate cu alte alimente cu indice glicemic scăzut.

Cercetătorii au ajuns la concluzia ca sunt necesare cercetări suplimentare pentru a determina dacă consumul de paste poate avea același efect, atunci când este combinat cu alte diete sănătoase.

Până una alta, dacă doriți să pierdeți în greutate, este recomandat să fiți atenți la controlul porțiilor, să urmați o dietă adaptată propriilor nevoi și să faceți exerciții fizice, astfel încât la sfârșitul zilei să fiți în deficit caloric.

Sursa: The Independent
Te-ar mai putea interesa: