Consumul de cafea asociat cu tot mai multe beneficii. Uite ce semnalează cercetătorii!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Consumul de cafea asociat cu tot mai multe beneficii. Uite ce semnalează cercetătorii!

Studiile privind consumul de cafea sunt extrem de numeroase. De-a lungul timpului, cercetătorii au asociat consumul de cafea cu numeroase beneficii asupra sănătății.

Astfel, s-a dovedit că această băutură extrem de îndrăgită în toate colțurile lumii, ne protejează de anumite boli precum cele de inimă sau diverse tulburări intestinale.

De asemenea, conform World Economic Forum, studiile susțin că 3 cești de cafea pe zi scad riscul mortalității cu 18% în rândul bărbaților și cu 8% în cazul femeilor. Unii specialiști consideră că beneficiile cafelei se datorează în mare parte conținutului ridicat de antioxidanți.

Deci veștile sunt tot mai bune pentru consumatorii de cafea, studiile în acest sens fiind încurajatoare. Totuși, rezultatele nu sunt extrem de clare. În cadrul acestui studiu care a testat beneficiile cafelei asupra duratei de viață a consumatorilor, se pare că și alți factori au contribuit la obținerea rezultatelor.

Astfel, de o durată de viață mai lungă se bucură acei consumatori de cafea cu o stare materială bună și care sunt predispuși unor obiceiuri de viață mai sănătoase.

Studiul a exclus persoanele care prezintă risc ridicat de accident vascular cerebral sau care suferă de diabet.

Deși aceste ultime rezultate sunt oarecum incerte, studiile desfășurate de-a lungul timpului au asociat consumul moderat de cafea cu o mulțime de avantaje pentru sănătate. Așadar, după ce te trezești, nu te mulțumi doar cu mirosul „îmbătător” de cafea! Bucură-te efectiv de gustul și beneficiile acesteia!
Te-ar mai putea interesa: