Ai conduce o mașină alimentată cu whiskey? Experimentul a fost făcut!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Ai conduce o mașină alimentată cu whiskey? Experimentul a fost făcut!

Alcoolul și mașinile sunt două chestii care aparent se exclud reciproc. Totuși, un om de știință a vrut să infirme acest adevăr general acceptat, conducând o mașină alimentată cu biocombustibili pe bază de whiskey.

Celtic Renewables din Edinburgh a creat acest biocombustibil ale cărui principale ingrediente sunt nucleele de orz și un lichid înspumat care sunt produse atunci când se prepară whiskey, fiind ulterior aruncate.

Martin Tangney, președintele Celtic Renewables și directorul de la Biofuel Research Centre, al Universității Napier din Edinburgh, a declarat că dorința de a gestiona eficient resursele l-a inspirat să demareze acest proiect.

Pentru a arăta eficiența noului combustibil creat, Tangney a condus o mașină aprovizionată cu acest biocombustibil, în jurul parcării auto din cadrul universității.

Avantajul acestui biocombustibil pe bază de whiskey este că materialele de obținere pot fi procurate la un preț destul de mic sau chiar gratuit, din cadrul distileriilor de profil, dat fiind că ele oricum s-ar arunca.

Pe lângă preț, biobutanolul are și alte avantaje comparativ cu alți biocombustibili. Acesta poate fi utilizat pentru orice mașină pe bază de motorină sau benzină.

Cu ajutorul a 9 milioane de lire sterline de finanțare din partea guvernului scoțian și a altor investitori, compania intenționează să deschidă în 2018 o fabrică care să producă anual 500.000 de litri din acest combustibil.

Cu materia primă care este disponibilă în toată Scoția, Tangney estimează că ar putea produce în cele din urmă 50 de milioane de litri de biocombustibil în fiecare an.

„Industria de whisky va avea acum o modalitate durabilă și sigură de eliminare a reziduurilor”, a declarat Tangney. „Mai mult, vom crea o industrie nouă, din ceva care nu are nicio valoare.”
Te-ar mai putea interesa: