Cocktailuri bazate pe tehnici științifice

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
comments

Cocktailuri bazate pe tehnici științifice

Există un bar în Stanthorpe, Australia care servește o nebunie de cocktailuri cu tematici științifice: Viscosity Bar. Tradiția acestui local care servește astfel de băuturi inedite, începe în urmă cu aproximativ 100 de ani.

Pentru a ajunge la produsul final care este unul cu adevărat surprinzător, echipa acestui local mixeaă știința cu bartending-ul și apelează la ingrediente neconvenționale (gheață uscată, azot congelat, alcool pudră) și tehnici menite să unicizeze orice băutură.

De exemplu, gheața uscată din cocktailul numit Hadron Collider ajută la crearea unui efect de fum, în timp ce alcoolul sub formă de pudră presărat pe deasupra unei băuturi, determină formarea zăpezii, iar tu ajungi să savurezi un cocktail ideal pentru sezonul în care suntem. Mai mult decât atât, ei dispun și de un mix special de bule care, ca prin magie sau mai bine zis ca prin știință, va face să iasă un balon imens din paharul tău.

Și dacă ceri apă, ține-te bine căci nu vei primi un pahar normal de apă ci un autentic „parc acvatic” în miniatură.

Deci, cine spune că nu te poți îmbăta cu știință? Mărturie în acest sens stă și clipul de mai jos. 🙂