Cele mai populare limbaje de programare

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Cele mai populare limbaje de programare

Nu mai e pentru nimeni o surpriză că joburile în programare sunt la mare căutare. Ba mai mult, cu toții suntem „cufundați” până peste cap în tehnologie, o utilizăm într-un milion de moduri, însă când vine vorba despre variatele limbaje de programare care stau în spatele diverselor inovații, mulți dintre noi nu prea știu exact cu ce se mănâncă.

Dacă și voi sunteți la fel de nepricepuți ca și noi în această direcție, uite pe scurt care sunt cele mai populare limbaje de programare și scopul cu care acestea sunt utilizate.

Cele mai populare limbaje de programare, utilizate peste tot în lume

  1. SQL – este utilizat de companiile mari pentru a actualiza și a recupera informații din diverse baze de date.
  2. Java – este considerat cel mai puternic limbaj de codificare. Acesta este utilizat pentru a crea diverse aplicații pentru computer.
  3. JavaScript – este utilizat în crearea celor mai multe dintre paginile web. Acesta este un limbaj de tipul scripting.
  4. C# – are o întrebuințare generală și reprezintă un limbaj de programare orientat pe obiect, fiind dezvoltat de Microsoft.
  5. C++ – reprezintă o altă variantă de limbaj C, aceasta fiind utilizată mai ales în dezvoltarea jocurilor.
  6. Python – are o întrebuințare similară cu cea a programului JavaScript. Diferența este constituită de faptul că Python este mult mai ușor de învățat.
  7. Ruby on Rails – Hulu, Twitter și Airbnb utilizează acest cadru de aplicații web.
  8. iOS/ Swift – creat de Apple, Swift este utilizat în sistemul de operare iOS, permițând dezvoltatorilor să creeze diverse aplicații.

Sursa: World Economic Forum