Cele mai performante clădiri din lume. Uite ce caracteristici au!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Cele mai performante clădiri din lume. Uite ce caracteristici au!

Te-ai întrebat vreodată unde se află cele mai performante clădiri din lume și facilități sunt „capabile” acestea să-ți ofere?

World Economic Forum ți-a ghicit gândurile și a realizat topul primelor 4 cele mai performante clădiri din lume. Iată principalele caracteristici ale acestora!

The Edge

  • The Edge, Olanda – această contrucție este atât de avansată, încât știe la ce oră ajungi, ce mașină conduci, dar și programul întâlnirilor din ziua respectivă. Se pare că există o aplicație prin intermediul căreia programul tău este asociat cu facilitățile disponibile ale construcției. Totodată, The Edge dispune de panouri solare care produc mai multă energie decât cea consumată.
  • New Karolinska Hospital, Suedia – odată finalizată, această clădire va dispune de un climat neutru datorită existenței unei instalații de energie geotermală la fața locului.

 

Burj Khalifa

  • Burj Khalifa, Emiratele Arabe Unite – pe lângă faptul că este cea mai înaltă clădire din lume, panourile solare prezente aici încălzesc aproape toată apa utilizată în incinta acestei construcții. Există 378 astfel de panouri care încălzesc 140.000 de litri de apă pe zi.
  • Moladi Construction System, tribunal în Tanzania – această clădire este construită printr-o metodă inovativă, ridicarea pereților clădirii Moladi fiind mult mai rapidă și mai ieftină decât în cazul aplicării metodei de zidărie clasică. Astfel, se pare că utilizarea acestei metode inovative a presupus 250 de dolari pe metrul pătrat – aceasta reprezentând jumătate din costurile unei construcții ridicate prin modalitatea clasică.

 
Te-ar mai putea interesa: