Cele mai ciudate superstiţii de Crăciun

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Cele mai ciudate superstiţii de Crăciun

Se spune că de Crăciun dorințele se împlinesc! Dacă sunteți o persoană care crede în semne, iată superstițiile de care ar trebuie să țineți cont în aceste zile. 

Se spune că de Crăciun, bradul nu trebuie să lipsească din casă. Acesta trebuie pus în același loc ca și anul trecut, altfel o să aveți parte de piedici și scopuri neatinse. Nu trebuie să îi tăiați vârful, iar globul roșu și crengulețe de vâsc nu au voie să lipsească de pe lista de decorațiuni.

Lumânările aprinse în seara de Crăciun trebuie lăsate să se stingă singure. Prima persoană care intră în casă în ziua de Crăciun musai să fie un bărbat. Și mai ales brunet sau saten. E aducător de noroc. Dacă e roscat, e rost de ghinion, iar dacă vă calcă pragul o femeie e o adevarată catastrofă.

Domnișoarelor, nu v-ați gasit încă alesul? În Oltenia, fetele pun un căţel de usturoi sub pernă în noaptea de Ajun pentru a-şi visa ursitul. Altele pun boabe de porumb pe plita sobei: se zice că, dacă boabele sar şi se depărtează, fata se va despărţi de iubitul său.

În Botoşani, nu se dă nimic din casă în ziua de Crăciun, nu se aruncă nici gunoiul şi nu se împrumută lucruri. Nu se tricotează, nu se coase şi nici nu se spală. Superstiţia spune că cei care fac asta au ghinion tot anul.

În Bucovina, în noaptea de Crăciun sunt aşteptate sufletele celor morţi, despre care se spune că vin la casele în care au trăit pentru a se ospăta.




Te-ar mai putea interesa: