Cea mai puțin sănătoasă țară din lume a fost desemnată de cercetători

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Cea mai  puțin sănătoasă țară din lume a fost desemnată de cercetători

O nouă cercetare desfășurată de Clinic Compare (Marea Britanie) a descoperit care este cea mai puțin sănătoasă țară din lume. Potrivit analizelor desfășurate, acest loc îi revine fără doar și poate Republicii Cehe.

Datele analizate au provenit de la Organizația Mondială a Sănătății, fiind analizați mai mulți factori, printre care: consumul de alcool, fumatul, prevalența obezității. Cercetarea a inclus 179 de țări din întreaga lume.

Astfel, rezultatele au descoperit că locuitorii Republicii Cehiei sunt unii dintre cei mai mari consumatori de alcool din lume: 13.7 litri de alcool pe an, de persoană. Asta înseamnă 550 de shoturi/an, adică 1.5 shoturi/zi. Privind consumul de tutun, cehii s-au poziționat pe locul 11.

Per ansamblu, în topul celor mai puțin sănătoase țări din lume, Republica Cehă a fost urmată de Rusia, Slovenia, Belarus, Slovacia și Ungaria.

Europa de Est s-a clasat ca cea mai puțin sănătoasă regiune din lume, țările de aici ocupând 9 din primele 10 poziții ale topului. Pe locul 10 s-a clasat SUA împreună cu Lituania.

În ceea ce privește zona din lume cu cel mai ridicat nivel al obezității, primul loc este ocupat de Oceania, 41% din populația din Samoa având un indice de masă corporală de peste 30. Fiji, Tonga, Tuvalu și Kiribati au fost, de asemenea, incluse în top 10 pe lista privind gradul de obezitate.

Cea mai sănătoasă țară din lume a fost Afganistan, aceasta bucurându-se de a doua cea mai bună poziție din lume privind rata obezității. Doar 2.7% din populația Afganistanului a înregistrat un indice de masă corporală peste 30. De asemenea, în Afganistan se consumă cel mai puțin alcool din lume, pe an, pe cap de locuitor. Privind fumatul, a reieșit că rezidenții fumează doar 83 de țigări pe an.

Probabil aceste rezultate sunt influențate semnificativ de legile care interzic consumul de alcool și de tutun.

Clasamentul celor mai sănătoase țări a continuat cu Guinea, Niger și Nepal.

Sursa: www.independent.co.uk

 
Te-ar mai putea interesa: