Cât la sută dintre joburile din spatele camerelor de filmat, revin femeilor

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Cât la sută dintre joburile din spatele camerelor de filmat, revin femeilor

În ultimele două decenii prezența femeilor în zona cinematografică nu a cunoscut nicio evoluție, potrivit unui studiu recent citat de Cinemagia.

Astfel, constatările susțin că numărul femeilor care au lucrat în spatele camerelor de filmat – inclusiv în calitate de producător, scenarist, director de imagine sau regizor – a rămas cam la același nivel, în ciuda faptului că această inegalitate a fost destul de mediatizată în ultima vreme.

În urma analizării a 3011 posturi disponibile în realizarea celor 250 de filme cu cele mai mari încasări din SUA, s-a constatat că extrem de puține dintre acestea revin femeilor: doar 18% – ce au lucrat ca regizor, scenarist, producător, editor, producător executiv și director de imagine.

Dintre aceste filme, 30% au avut una sau zero femei în pozițiile din spatele camerelor. Doar 1% dintre acestea au avut 10 sau mai multe femei în echipă – 70% au avut ca angajați 10 sau mai mult de 10 bărbați. Cele mai multe femei s-au găsit în cazul acestor filme în breasla producătorilor. 16% au fost scenariste, 11% regizoare și 4% directoare de imagine, susțin informațiile despre Cinemagia.

O altă remarcă pe care una dintre autorele studiului a făcut-o, este că, în cazul filmelor al căror regizor era o femeie, echipa includea mai multe reprezentante ale acestui gen.
Te-ar mai putea interesa: