Cât durează un orgasm? Femei versus bărbați

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Cât durează un orgasm? Femei versus bărbați

Te-ai gândit vreodată cât durează momentele de plăcere ale unui orgasm? Cel mai probabil nu… ar fi culmea la asta să-ți stea gândul când te afli pe culmile plăcerii.

Totuși, cu siguranță, unul dintre lucrurile pe care poți să le intuiești sau mai bine zis să le observi în astfel de momente, este dacă orgasmul tău durează mai mult ca al partenerului sau invers.

Nu știm cum e în cazurile particulare, însă, potrivit unui sondaj de opinie realizat de The Sun și distribuitorul de jucării sexuale Lovehoney, femeile se bucură de un orgasm prelungit, comparativ cu bărbații.

Astfel, media unui orgasm, în funcție de gen, este următoarea:

  • Femei: 10.9 secunde;
  • Bărbați: 8.7 secunde;

Alte constatări realizate pe marginea acestui subiect au susținut că în cazul a 41% dintre femei, orgasmul durează 11 secunde sau chiar mai mult, în timp ce doar 26% dintre bărbați se bucură de o durată a orgasmului mai mare decât media înregistrată.

Totodată, aceasta nu reprezintă singura cercetare pe tema orgasmului. Studiile despre orgasm sunt vechi de când lumea. Mai exact, acestea datează din Grecia Antică, perioadă în care se considera că orgasmul este un semn bun pentru concepere.

Ulterior, în jurul anilor 1940, biologul american Alfred Kinsey a descoperit că una din 5 femei a avut primul său orgasm în urma masturbării. De asemenea, acesta a descoperit că 5% dintre femeile analizate au avut primul orgasm ca urmare a unor vise explicite.

De-a lungul timpului, mai exact pe la sfârșitul secolului al XX-lea, s-a introdus chiar și o zi națională a orgasmului. Prima țară care a introdus această zi a fost Brazilia, pe data de 31 iulie. În prezent, aceasta este sărbătorită și în UK, Australia sau SUA.
Te-ar mai putea interesa: