Care este cel mai nou trend în materie de intervenții chirurgicale

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Care este cel mai nou trend în materie de intervenții chirurgicale

Tot mai mulți oameni vizitează medicii esteticieni pentru a se transforma în niște versiuni filtrate ale lor înșiși, susține un specialist britanic de top din acest domeniu, conform The Independent.

Filtrele de pe rețelele sociale cum ar fi Snapchat și Instagram vă permit să modificați aspectul fotografiilor, de exemplu, prin netezirea pielii, modificarea formei feței și mărirea ochilor.

Astfel, potrivit medicului menționat, acest gen de filtre a determinat creșterea numărului de femei care merg la chirurgii plasticieni și solicită diferite intervenții chirurgicale pentru a arăta ca versiunile filtrate ale propriilor imagini.

Specialistul britanic dr. Esho numește acest fenomen „dismorfia Snapchat”.

„Anterior, persoanele veneau în clinici cu imagini ale celebrităților sau modelelor pe care le admirau, dorind să arate ca acestea.”, explică dr. Esho. „Dar odată cu introducerea platformelor sociale și a filtrelor din ultimii 5 ani, din ce în ce mai mult pacienți vin în clinici cu versiunea filtrată a imaginii lor, sub forma unui obiectiv pe care doresc să îl atingă.”, continuă acesta.

Dr. Esho consideră că există mai mulți factori în joc pentru o astfel de decizie. Spre exemplu, acesta consideră că generația de azi nu se poate sustrage „efectului Truman”, deoarece oamenii se nasc în această epocă a platformelor sociale. Astfel, stima se sine și sentimentul de auto-evaluare al persoanelor se poate baza exclusiv pe numărul de like-uri primite la o fotografie sau pe numărul de follow-eri.

Tot potrivit acestui medic, în general, femeile sunt cele care caută acest gen de proceduri cosmetice.
Te-ar mai putea interesa: