Beneficiile de a fi bilingv

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Beneficiile de a fi bilingv

Să fii bilingv nu mai este de vreme bună un simplu moft. Învățarea unei limbi străine este la îndemâna oricărei persoane, ușurându-ne interacțiunile sociale.

De asemenea, cercetările au arătat că persoanele care sunt fluente în mai mult de o limbă, se bucură de numeroase beneficii. Uite ce avantaje ai dacă ești bilingv!

De ce e bine să fii bilingv

  • Împiedică demența. Cercetările au descoperit că, în general, persoanele bilingve se confruntă cu Alzheimer 5 ani mai târziu decât persoanele monolingve.
  • Stimulează abilitatea persoanelor de a practica multitaskingul. Un creier bilingv face trecerea de la o sarcină la alta mult mai ușor. Totodată, persoanele bilingve au capacități mai dezvoltate de rezolvare a problemelor.
  • Stimulează concentrarea persoanelor, ajutându-le pe acestea să se mențină „fit” din punct de vedere mental. Astfel, studiile desfășurate în acest sens, au descoperit că studenții bilingvi au o mai bună abilitate de a ignora distragerile din jur.
  • Se pare că îmbunătățește empatia și abilitățile de comunicare. Totodată, învățarea a două limbi încă din copilărie, stimulează dorința copiilor de a acorda mai multă atenție indiciilor non-verbale.
  • Sporește rezistența creierului. Studiile au descoperit că persoanele bilingve care suferă accident vascular cerebral își recuperează mult mai repede abilitățile cognitive, comparativ cu persoanele monolingve.

Sursa: World Economic Forum
Te-ar mai putea interesa: