AZI, Muzeul Kitsch-ului își deschide porțile în Centrul Vechi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

AZI, Muzeul Kitsch-ului își deschide porțile în Centrul Vechi

Muzeul Kitsch-ului își deschide porțile pentru toți curioșii. Acesta este localizat în Centrul Vechi, la al doilea etaj al imobilului din strada Covaci numărul 6.

Muzeul Kitsch-ului 

Potrivit unui comunicat transmis joi, 05.05.2017, muzeul este unul de tip boutique și găzduiește o expoziție permanentă ce include și o galerie. Proprietarul muzeului este Cristian Lica, iar potrivit spuselor acestuia, „orice artist român care va vrea să expună în galeria de Kitsch Art de la etaj este binevenit. Nu există decât o singură limitare: lucrările să fie kitschoase”.

De asemenea, Muzeul Kitsch-ului se conturează ca cel mai bun mod de a înțelege (sub)cultura românească. Kitsc-ul Românesc este este autentic, întrucât suntem un mix savuros între ridicol, creativitate și mândrie. Totodată, modul în care kitsch-ul românesc este prezentat în cadrul acestui muzeu, este unul încântător.

 

Muzeul Kitsch-ului 2

Astfel, piesele din cadrul muzeului – un total de 200 – sunt clasificate în 7 categorii: Dracula, Religie, Comunism, Design interior, Gypsy, Modern și Make your own kitsch.

Privind proveniența exponatelor, acestea fac parte din colecția personală a proprietarului, care a fost realizată de-a lungul timpului, cu ajutorul consignațiilor, târgurilor de profil și altor colecționari, fiind îmbogățită recent cu numeroase „artefacte”. Muzeul Kitsch-ului a presupus o investiție de peste 15.000 de euro.

Dacă vrei să guști puțin din „kitsch-oșenia” românilor, atunci treci pragul acestui muzeu amplasat în Centrul Vechi. Accesul este 30 de lei. De asemenea, potrivit agerpres.ro, proprietarul muzeului declară: „Pentru cetățenii români aplicăm o reducere de o treime, din solidaritate cu faptul că ei sunt expuși la kitsch-ul din jurul lor în fiecare zi. Contravaloarea biletului de intrare se situează în zona inferioară a marjelor de preț practicate de muzeele boutique din lumea largă.”

  • Program de funcționare: zilnic, între orele 12:00 – 23:00

 
Te-ar mai putea interesa: