Atentie la hoti de buzunare!!!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Atentie la hoti de buzunare!!!

Din pacate, nu toata lumea este de caracter. Au aflat asta niste prieteni care zilele trecute s-au trezit… jefuiti intr-un club. Si de bani, si de acte si de cheile de la masina. Au ramas… “porno” in mijlocul Centrului Vechi. Revoltat pentru ce s-a intamplat, m-am pus pe cautat sfaturi despre cum sa ne ferim de hotii de buzunar. Spre bucuria mea am gasit sfaturi venite fix din partea Politiei Romane, ceea ce mi s-a parut foarte tare. Dupa ce le-am citit, am ajuns la concluzia ca sunt generale. Chiar si asa sunt binevenite. Ne mai aducem si noi aportul pe ici colo, tot de bun simt.

Pe de alta parte in imaginea si filmuletul atasat il vedem pe cel care i-a lasat pe prietenii mei fara toate cele. Ma bucur sa-l arat cu degetul pentru ca merita cu varf si indesat sa si-o fure de la toata lumea inclusiv de la Politie. Multumim clubului care a dat dovada de transparenta si i-a ajutat pe prietenii mei si pe Politisti in a-l identifica pe furacios.

hot de buzunare din centrul vechi

hot de buzunare din centrul vechi

Hai sa vedem ce zic autoritatile.

1. Nu te afisa in public cu sume mari de bani

Daca esti grandoman s-ar putea sa fii si cel mai bun “client” pentru hotii de buzunare. Ei sunt cu ochii pe voi ca pe butelie si cum va prind pe picior gresit, ataca. Asadar, chiar daca esti avut, nu arata asta in public.

2. Lasa smartphonul in buzunar

Acum, cum sa-ti spun, toata lumea are smartphone, nu prea mai este o fita. Asadar, lasa-l in buzunar, da-l pe vibratii ca sa-ti dai seama cand te suna cineva si, gata, ai scapat de hoti. Asta cu pusul telefonului pe masa, butonarea lui in vazul poporului, nu pot decat sa te fericeasca de unul nou, pentru ca cel pe care il ai poate ajunge imediat in… posesia domnilor cu mana lunga.

3. Nu pastrati in acelasi loc lucrurile de valoare

Mai ales acum, iarna, cand aveti multe buzunare, acest lucru este posibil. Puneti o suma mica de bani intr-un buzunar, alta in altul, cheile de la masina in geaca, la fel si actele. Este foarte important sa nu tineti toate lucrurile de valoare intr-un singur loc, pentru ca daca se intampla sa fiti pacaliti de hoti, ei te vor pagubi de un singur lucru, nu va vor lasa fara tot (nu si daca lasi haina departe de tine).

4. Feriti-va de imbulzeli

Stiu, in general, in Centrul Vechii aglomeratia este cuvantul cheie, insa, sfaturile autoritatilor sunt clare. Incercati sa va retrageti intr-un colt mai putin aglomerat. De ce? Simplu! “Baile de multime” sunt preferatele hotilor… Acolo pot opera in liniste si fara sa riste sa fie prinsi.

“Mare atentie cand constatati ca pe strada, la iesirea dintr-un magazin sau alt loc aglomerat, persoane straine se ciocnesc din greseala de dumneavoastra. Acestia pot fi uneori hoti, iar “coliziunea” este regizata. Controlati-va imediat geanta, portofelul. Atentie la persoanele care “se inghesuie” numai la raioanele unde este aglomeratie si rar cer sa examineze sau sa incerce ceva. Nu judecati o persoana dupa varsta. Un hot poate sa aiba 12 sau 60 ani, este la fel de versat. Indemanarea nu tine de varsta. Nu uitati ca majoritatea hotilor sunt imbracati elegant, pentru a nu atrage cu nimic atentia in locuri aglomerate nu va lasati nici o clipa bagajele nesupravegheateî, conchid reprezentantii Politiei.

Acum sa luam cazul prietenilor mei. Erau in club, banii lui erau in haina de pe canapea. mare greseala, banii trebuie tinuti la purtator. Sau cazul ei, portofelul “blindat” era in geanta, si geanta teoretic la vedere, pe masa sau pe aceiasi canapea. Hotul a operat atat buzunarele prietenului meu cat si geanta ei.

Eu cand il vad, il arat cu degetul! Tu?